Τα προβλήματα… τρέχουν, για τη νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η πολυετής διαδρομή και παρουσία της στον δημόσιο βίο, ως αυτόνομη προσωπικότητα αλλά και στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν, έχει προετοιμάσει τη Τζιλ Μπάιντεν για τα… δύσκολα που έρχονται, τώρα που ετοιμάζεται να αναλάβει τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ.

Δεν μπορούσε ωστόσο να προβλέψει ότι τα προβλήματα θα… έτρεχαν από τόσο νωρίς, προτού δηλαδή ο Τζο Μπάιντεν ορκιστεί 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Από το Σάββατο, το επιτελείο Μπάιντεν έχει να αντιμετωπίσει τον απόηχο από το άρθρο της εφημερίδας “Wall Street Journal”, με το οποίο η εφημερίδα προτρέπει τη Τζιλ Μπάιντεν να εγκαταλείψει τον χαρακτηρισμό “Δρ.”, στη δημόσια παρουσία της.

Η καθηγήτρια Τζιλ Μπάιντεν έχει κερδίσει με το πτυχίο της τον τίτλο “Δρ.”, η εφημερίδα ωστόσο υποστηρίζει ότι, με τα καινούρια δεδομένα στη ζωή της, ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, μια τέτοια διάκριση φαντάζει… υπερβολική και δεν προωθεί την ισότητα μεταξύ των Αμερικανών.

Στα social media πάντως καταγράφηκε κύμα υποστήριξης της Δρ. Τζιλ Μπάιντεν, με πολλούς χρήστες να κατηγορούν την εφημερίδα για μονομέρεια, σχολιάζοντας ότι δεν θα είχε γραφτεί κάτι τέτοιο για έναν άνδρα.

Το μέρος της Τζιλ Μπάιντεν πήρε και ο νέος Πρώτος Κύριος των ΗΠΑ, Νταγκ Έμχοφ, σύζυγος της Εκλεγμένης Αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.