Η “μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη” (και επισήμως) στα χέρια μιας γενναίας γυναίκας

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Αυτή μάλιστα… Σε αντίθεση με τη φημολογούμενη υποψηφιότητα της “Ποκαχόντας” Ελίζαμπεθ Ουόρεν, η επιλογή της Τζάνετ Γιέλεν για το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σκόρπισε ενθουσιασμό. Στην Ουάσινγκτον, στις αγορές, στην… ανθρωπότητα.

Η 74χρονη πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, φαντάζει ως η ιδανική επιλογή για να προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά, σε μια εποχή ακραίας αβεβαιότητας, λόγω των δραματικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Τζάνετ Γιέλεν είχε διαδεχθεί το 2014 στην ηγεσία της Fed τον Μπεν Μπερνάνκι, τον άνθρωπο που… έσωσε τον πλανήτη, μετά την παγκόσμια κρίση του 2008. Με την ψυχολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού στο dna της, η Γιέλεν προσφέρει το καλύτερο “πακέτο”, για την αναγκαία ισορροπία αγοράς και κοινωνίας.

Τώρα που η “μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη” περνάει στα χέρια της συγκεκριμένης γενναίας γυναίκας, που… αντιστάθηκε στη διακυβέρνηση Τραμπ, μπορούμε να ελπίζουμε. Ξανά…

Η επισημοποίηση της επιλογής της Τζάνετ Γιέλεν έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας. Μαζί με το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο της πρώτης κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.